MOR UN CICLISTA ACCIDENTAT A MANRESA.

El Diari Regió 7 el passat 11 de novembre de 2016 va publicar la noticia de la mort d’un ciclista que fa dues setmanes va patir un accident de trànsit a la localitat de Manresa. Malauradament, hem de tornar a lamentar la pèrdua d’una vida humana en la que intervé una bicicleta.(http://www.regio7.cat/fet-divers/2016/11/11/mor-ciclista-accidentat-dues-setmanes/387815.html).

L’ús de la bicicleta com a oci i com a mitjà de transport ha crescut de forma notable, no obstant, i a hores d’ara encara no s’ha configurat una regulació específica per aquest mitjà de transport. L’alta sinistralitat registrada, ha evidenciat un buit legal referent a la responsabilitat civil derivada dels accidents on intervenen bicicletes, fent cada vegada més necessària la contractació d’una assegurança de responsabilitat civil pels usuaris de la bicicleta, amb una cobertura d’accidents pel ciclista.

Segons un estudi realitzat pel diari ARA (http://interactius.ara.cat/accidents/bicis), a la ciutat de Barcelona el cotxe privat i la motocicleta representen el 40% dels desplaçaments diaris i la bicicleta menys d’un 2%. No obstant, en proporció el nombre d’accidents és major, ja que l’any passat un 7,5% dels accidents hi havia implicada una bicicleta. En el mateix sentit, l’any 2015 únicament a Barcelona es van registrar vora uns 9.000 accidents, d’aquest 681 sinistres es van veure implicada una bicicleta.

Entre el 2010 i el 2016, segons la Guardia Urbana, van morir 10 persones a Barcelona en accidents en els quals hi havia implicada una bicicleta: 3 víctimes eren vianants i els 7 restants, ciclistes.

Tarradellas Advocats

Tarradellas Advocats

Despatx qualificat de confiança. Volem ser els seus advocats. Contacti amb nosaltres sense compromís.

Contactar